Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ
Εmail: s.e.peifasyn@gmail.com Τηλ.2104820301(εσωτ.288)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καταγγέλλουμε την στάση της Διοίκησης του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ η οποία προχώρησε μονομερώς και τελείως αυθαίρετα σε μεταβολή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων στο υποκατάστημα του Άργους (ΣΥ.ΦΑ.ΠΕΛ) χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση τους.
Η εργοδοσία του Ομίλου επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά τις γνωστές πρακτικές της , να παίζει σε δυο ταμπλό και να διαχωρίζει τους εργαζόμενους , με απώτερο σκοπό να διασπάσει την ενότητα τους χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική του να κόβει το σαλάμι φέτα-φέτα όπως άλλωστε και η ίδια υποστηρίζει.
Η Διοίκηση του Ομίλου στις αρχές Μαϊου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ΣΥ.ΦΑ.ΠΕΛ αλλαγές ωραρίου και εξαήμερη εργασία εκμεταλλευόμενη το νομοσχέδιο Χατζηδάκη , που όπως υποστηρίζουν κάποια χαμηλόβαθμα Στελέχη είναι υπέρ των εργαζομένων (η αθλιότητα τους έπιασε πάτο).
Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και απευθύνθηκαν στην Διοίκηση του Σωματείου , που με την σειρά της έστειλε αίτημα για συνάντηση με την Διοίκηση του Ομίλου το οποίο και αποδέχτηκε. Η στάση της εργοδοσίας στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετα από αρκετές υπαναχωρήσεις ήταν ξεκάθαρη και εκφράστηκε με τον πιο κυνικό τρόπο , ότι για χάρη του ανταγωνισμού οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται βάση των λειτουργικών αναγκών της εταιρείας.
Στις 18/05/2022 και ενώ υπάρχει εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τα παραπάνω θέματα η εταιρεία προχώρησε μονομερώς και χωρίς την γραπτή συγκατάθεση των συναδέλφων σε ανάρτηση στην Εργάνη με αλλαγή ωραρίου από πλήρες συνεχές σε κυλιόμενο και από πενθήμερο σε εξαήμερο με ρεπό ,ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο πλήρως έτσι ώστε οι φαρμακαποθήκες να δουλεύουν σε συνεχές 12ωρο με βάρδιες ή ακόμα και με σπαστά ωράρια.
Η εργοδοσία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι από τους πιο σκληρούς εργοδότες του κλάδου και θα μας βρει απέναντι της στην πολιτική που ακολουθεί και θυσιάζει την ζωή μας για τα κέρδη τους.

Το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο βγάζοντας για άλλη μια φορά τα στελέχη της εταιρείας να μοιράζουν ανακοινώσεις και τα γνωστά παπαγαλάκια να διατυμπανίζουν ότι το Σωματείο ψεύδεται.
Οι εργοδοτικοί μηχανισμοί σε πλήρη λειτουργία όπως το 2012 που έτρεχαν να διαλύσουν το Σωματείο με τα γνωστά αποτελέσματα σε όλους.
Συνάδελφοι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Ζητάμε
1.Να σταματήσει ο ψυχολογικός εκφοβισμός στους συναδελφους μας.
2.Να γίνει συνάντηση της Διοίκησης του Πει.φα.συν παρουσία μας με τους συναδελφους στο Άργος για την επίλυση των προβλημάτων τους.
3.Να βγάλει η Γενική Διεύθυνση στην δημοσιότητα την τροποποίηση των όρων της σύμβασης εργασίας που δόθηκε στους συναδελφους προς αποκατάσταση της αλήθειας.
4.Ναβγάλειεπίσηςστηνδημοσιότητατονκατάπτυστο κανονισμόεργασίαςπου θυμίζει εποχές μαύρες ,τον οποίο η Γενική Συνέλευση του Σωματείου απέρριψε ομόφωνα.
5.Να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.