Ανακοίνωση του Συνδικάτου Φαρμάκου για την απεργία της Πέμπτης 23 Ιούνη

Τα κέρδη τους≠ Η ζωή μας!

Εδώ και τώρα υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην απεργιακή μάχη του κλάδου στις 23 Ιούνη για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Όλους και όλες που έκαναν το βήμα-πολλοί για πρώτη φορά-να απεργήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, μαζί με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, που συμμετείχαν στις δράσεις και κινητοποιήσεις την ημέρα της απεργίας και ιδιαίτερα στην μεγάλη συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΦΕΕ.

Η απεργία μας-η πρώτη στον κλάδο μετά από πολλά χρόνια- κατέγραψε σημαντικά ποσοστά συμμετοχής σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα οργάνωσης και αγώνα στους εργοδότες του κλάδου και ότι ο αγώνας για την Σύμβαση θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί!

Οι ίδιοι οι εργοδότες ομολόγησαν την ημέρα της κλαδικής απεργίας ότι οι πωλήσεις της Φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα το διάστημα 2009-2020 έφτασαν τα 77 δις ευρώ!

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο διάστημα που αρνούνται την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους που ενώ δημιουργούν όλα αυτά τα κέρδη βρίσκονται εδώ και χρόνια με καθηλωμένους μισθούς και τώρα-με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα κλπ-δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα! Η απεργιακή μας κινητοποίηση μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε. Από εδώ και εμπρός θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του κλάδου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα.

Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι η οργάνωση της πάλης μας απέναντι σε όλους αυτούς που τσακίζουν καθημερινά τη ζωή μας! Μόνο η μαζική συσπείρωση στα συνδικάτα μας μπορεί να μας βοηθήσει να διεκδικήσουμε όλα αυτά που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους μας έκλεψαν και εξακολουθούν να μας κλέβουν! Η οργάνωση της πάλης μας, ακόμα πιο αποφασιστικά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς θα είναι το πάτημα, ώστε με καλύτερους όρους να παλέψουμε για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για καλύτερους και σύγχρονους όρους εργασίας και ζωής.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς – 950 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9%
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%
  • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ-ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.