Ανακοίνωση του συνδικάτου μας για το μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη

To Συνδικάτο μας συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. μαζί με την Ομοσπονδία Φαρμάκου και τα ταξικά Εργατικά Κέντρα Ομοσπονδιές και Συνδικάτα από όλους τους κλάδους, για να δυναμώσει ο αγώνας  για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη.

Και εμείς, οι εργαζόμενοι στο φάρμακο, γνωρίζουμε καλά τις «διευθετήσεις» των φαρμακοβιομήχανων, των ιδιοκτητών των φαρμακαποθηκών, της εργοδοσίας στα φαρμακεία, που χρόνια τώρα προσπαθούν να χτυπήσουν τα δικαιώματα μας, με την κατάργηση του 5νθήμερου, τις δήθεν «εθελοντικές» υπερωρίες, τις μαζικές απολύσεις, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Σε αυτά τα σχέδια θέλει να «λύσει τα χέρια» ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, χωρίς εμάς κανένα εργοστάσιο, αποθήκη, φαρμακείο, ιατρική ενημέρωση δεν μπορεί να λειτουργήσει.  Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, εποχή αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία, χωρίς ΣΣΕ, το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αφού ενοίκια, τιμολόγια, εισιτήρια των συγκοινωνιών, όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή, που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη.

Δεν πάει άλλο!

Ο νόμος-έκτρωμα  4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

Δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στις αντεργατικές διατάξεις!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα!

Όλοι στα Συνδικάτα-Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στο μαζικό πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 4 Νοέμβρη 7.30 μ.μ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.