Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1279 ΑΘΗΝΑ 04/03/2022


8 ΜΑΡΤΗ 2022


Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με συγκέντρωση στις 18.30 στο Σύνταγμα.


Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων γυναικών σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας.
Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει την εργατική τάξη απέναντι σε μια ακόμα ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση με θύματα τους λαούς, που ξέσπασε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην οποία η αστική τάξη της Ελλάδας παίρνει ενεργό μέρος για την προώθηση των δικών της οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή. Αυτό εκφράζει η αποστολή πολεμικού υλικού από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Ουκρανία στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας ΝΑΤΟ – ΕΕ.


Η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης με όλες τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των κεφαλαιοκρατών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.


Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:
 Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


 Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.


 Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.


 Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.


 Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Τον 21ο αιώνα, οι σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών αναγκών των εργαζόμενων ανδρών και γυναικών. Να εξασφαλιστεί σταθερή εργασία για όλους και όλες με γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου και σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στους χώρους δουλειάς. Μπορούν να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Δε συμβιβαζόμαστε με:
 την εργασιακή ζούγκλα που μας καταδικάζει σε μια ζωή – λάστιχο, με ακατάστατα, πολύωρα, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς κυριακάτικη αργία, χωρίς ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και δράση, με γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όπως η τηλεργασία που κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.


 με νοσοκομεία, που είναι υποστελεχωμένα, με λειψό εξοπλισμό και χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ καθώς και με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία θησαυρίζουν εις βάρος μας.


 την ακρίβεια που σπάει κόκαλα και την πολιτική που τσακίζει το εισόδημά μας με τους λογαριασμούς ενέργειας, τους άμεσους κι έμμεσους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι.


Αυτή είναι η πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που στο όνομα της “ισότητας των φύλων” και της “συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” τσακίζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) χαρίζει 11 δις ευρώ για επιδοτήσεις και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνει 7 δις για τα Rafale και τις φρεγάτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.
Η θέση κάθε εργάτριας, γυναίκας της βιοπάλης και του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στην πάλη της τάξης μας απέναντι στην τάξη των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, των κεφαλαιοκρατών. Στον σκληρό κι επίμονο αγώνα των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων με προσανατολισμό την ανατροπή της εκμεταλλευτικής βαρβαρότητας που ζούμε σήμερα και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση κι ανισοτιμία, με τον πλούτο στα χέρια τα δικά μας που τον παράγουν, να τον αξιοποιούμε για τις ανάγκες μας κι όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Δίνουμε δυναμικά το παρών στα ταξικά συνδικάτα μας, στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, δυναμώνουμε κάθε εστία αγώνα για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων μας, της μητρότητας, της υγείας, του εισοδήματός μας.


Εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Παλεύουμε για:


 Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας, 35ωρο, 7ωρο-5ημερο. Για την κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Υπογραφή συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.


 Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.


 Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας.


 Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.


 Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.