Ανακοίνωση Συνδικάτου

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το κλαδικό συνδικάτο ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι πρόσφατα οι εργοδότες του κλάδου κατέθεσαν προς στην ομοσπονδία μας πρόταση για συζήτηση το σχέδιο της κλαδικής  σύμβασης.

Στόχος τους είναι  να αποσπάσουν την συναίνεσή μας η έστω την ανοχή μας για τα σχέδιά που έχουν. Προτείνουν η διάρκεια της εβδομαδιαίας εργασίας να διαμορφωθεί σε σαράντα ώρες από Δευτέρα έως Σάββατο, την περικοπή του επιδόματος γάμου από 10% σε 5%,, την άδεια γάμου από 10 μέρες σε 5 μέρες, το επίδομα παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού από 400 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα σε 320 ευρώ, την μείωση των γονικών αδειών και άλλα.

Εσκεμμένα δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για τους μισθολογικούς όρους, και το ύψος του κατώτατου μισθού για να μπορέσουν να επιβάλλουν στην συνέχεια κουτσουρεμένους  μισθούς, και την αξιοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων που προβλέπονται από τα μνημόνια, την επέκταση της ενοικιαζόμενης εργασίας, και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 

Επικαλούνται την οικονομική κρίση που το ίδιο το σύστημα την  γέννησε, καλώντας εμάς τους εργαζόμενους του κλάδου να βάλουμε πλάτη μειώνοντας τις απαιτήσεις μας για να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές οι εταιρίες φαρμάκων. Συνεχώς επικαλούνται  τις αναδιαθρώσεις που έγιναν στα χρόνια της κρίσης, με τις μειώσεις φαρμάκων, το clawback καi το  rebate

Απαιτούν από εμάς τους εργαζόμενους να συμβιβαστούμε με τα νέα δεδομένα, να μας κάνουν πιο φθηνούς, για να μπορέσουν να συνεχίσουν οι εργοδότες μας να έχουν υψηλή κερδοφορία. Δεν είναι τυχαία τα στοιχεία που δείχνουν τον κλάδο του φαρμάκου να είναι στις πρώτες σειρές όλων των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να έχουν μεγάλα κέρδη,ακόμα και στην περίοδο της κρίσης.

Η ομοσπονδία μας και  το συνδικάτο μας δεν θα συναινέσει σε αυτή την προσπάθεια των εργοδοτών μας να μας βάλουν στο χέρι τους.

 Τους επιστρέφουμε πίσω την πρότασή τους και  καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ενιαία να δώσουμε την μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. 

Όπως οι εργοδότες κυβέρνηση Ε.Ε. έχουν ενιαίο μέτωπο απέναντι σε εμάς τους εργαζόμενους παρά τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις έτσι και εμείς ενιαία να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Ξεπερνώντας αντιλήψεις και αυταπάτες που καλλιεργούν οι εργοδότες μας ότι εδώ είμαστε καλά, την λογική του καλού εργοδότη, η την λογική του μικρότερου κακού.

Μαζί με το συνδικάτο μας να πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουμε την μάχη για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Εμείς έχουμε την δύναμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 1.00μ.μ στην Ομόνοια, να απαντήσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να καλλιεργήσουν νέες αυταπάτες, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και άλλα.

Να απαντήσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει τα νέα μέτρα που προβλέπονται από την τέταρτη αξιολόγηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΝΌΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΣΕ
  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.