Ανακοίνωση για την απόλυση στην GAP


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Tο συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την εταιρεία GAP που προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου. Η αιτιολογία της διοίκησης ήταν ότι ήταν επιρρεπής στα λάθη και ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί. Το λάθος του συναδέλφου ήταν ότι έβαλε παραπάνω σκευάσματα στην κούτα!!! Η διοίκηση της εταιρείας, παρόλο που ο συνάδελφος δεν δέχτηκε τους λόγους αυτούς, προχώρησε στην απόλυση του.

To συνδικάτο μας σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση της εταιρείας έξεφρασε την αντίθεση του στην απόλυση του συναδέλφου και δήλωσε πως η εταιρεία θα έπρεπε να μην προχώρηση σε αυτήν. Η εταιρεία, επικαλούμενη την αιτιολογία (παρόλο τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που επικαλεστήκαν), ήταν αδιάλλακτη και επέμεινε στο να μην πάρει πίσω την απόλυση, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσουν το συνδικάτο μας για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το θέμα τις απόλυσης.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι το συνδικάτο και το ταξικό κίνημα δεν χειραγωγούνται και πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να εμποδίσουμε και αυτήν την απόλυση αλλά και επόμενες, αν υπάρξουν.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Η απόλυση αυτή δείχνει με τον χειρότερο τρόπο το ψέμα για το κλίμα που επικαλείται η εταιρεία προς τους εργαζόμενους της. Ένα κλίμα που μπροστά στην αύξηση των κερδών της πάει περίπατο και την θέση του παίρνει ο φόβος και ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους.

Η αιτία που προκαλούνται λάθη δεν είναι άλλη από την αύξηση της πίεσης και της εντατικοποίησης με μόνο σκοπό την αύξηση τις κερδοφορίας. Η εταιρεία GAP τα τελευταία χρονιά είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο του φαρμάκου, μια ανάπτυξη που την πετυχαίνει μέσα από την αύξηση της παραγωγής με εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στην εταιρεία, τους χαμηλούς μισθούς και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στους εργοδότες οι κυβερνήσεις.

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς την δική μας εργασία η εταιρεία, αλλά και καμία εταιρεία, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Λένε ότι «είμαστε μια οικογένεια», προβάλλουν ότι η εταιρεία έχει «κοινωνική ευθύνη». Όλα αυτά τα χρησιμοποιούν, για να δέχονται οι εργαζόμενοι πιο εύκολα την αύξηση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση. Οι εργαζόμενοι  της  GAP δεν κέρδισαν τίποτα από τις πωλήσεις και εξαγωγές της, αντίθετα δυσκόλεψαν οι ρυθμοί και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

 Οι εργαζόμενοι της GAP παράγουν εκατομμύρια κάψουλες κ φάρμακα ημερησίως,  και οι ίδιοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Συνολικά οι εργαζόμενοι δουλεύουμε για τα κέρδη των εταιρειών, και όχι με βάση τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίαςΝα παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά απλά τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων.

Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου! Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.  

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.