Αλληλεγγύη στους απεργούς συναδέλφους της CΟSCO και στο Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, οι εργαζόμενοι από τον κλάδο, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απεργούς συναδέλφους μας στις εγκαταστάσεις της COSCO, στον δίκαιο αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης για δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Αυτές τις μέρες είχαμε ακόμα έναν εργαζόμενο να μακελεύεται στο κάτεργο της COSCO. Ο εργαζόμενος, που ο ίδιος τηρούσε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε.

Οι εργαζόμενοι της COSCO που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, με τις κυβερνήσεις να στέλνουν ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής, να κηρύσσουν τις απεργίες τους παράνομες, να βάζουν πλάτη στην πολυεθνική, να επιτρέπουν να μακελεύονται εργάτες για να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη των αφεντικών.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοσοσίας να χτυπήσουν την απεργία!

Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι δίκαιος γιατί ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας και δεν μπορεί κανένα κράτος και αστικό δικαστήριο να τον σταματήσει. Οι ανάγκες μας πρέπει να μπούν στο προσκήνιο και θα το επιβάλλουμε εμείς με τους αγώνες μας.

Τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας, συμμετέχοντας μαζικά και αγωνιστικά στο απεργιακό συλλαλητήριο της 1ης Μάη!!Διεκδικούμε τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει!

ΟΛΟΙ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10:30 Μ.Μ., ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.