22-06-2019 Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις φαρμακαποθήκες.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών θέλουν να μας γυρίσουν εκατό χρόνια πίσω, βάζοντας μας να δουλεύουμε και το Σάββατο. Η, εδώ και χρόνια, κατάκτηση του κλάδου, που όριζε ως εβδομαδιαία εργασία το οχτάωρο, Δευτέρα -Παρασκευή, αμφισβητείται, ενώ ήδη σε κάποιες φαρμακαποθήκες έχει καταπατηθεί.

Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την «ανάγκη» τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει, απαιτούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλλει, δουλειά και το Σάββατο. Σύμμαχο τους έχουν συγκεκριμένες δημοτικές αρχές που τους παρέχουν την άδεια λειτουργίας και για το Σάββατο.

Εμείς, τους ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία περίπτωση δε θα παραδώσουμε αυτό που με αγώνες ο κλάδος έχει κατακτήσει. Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούραση μας, ανήκει σε μας και στις οικογένειες μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού. Συνέταιροι στα κέρδη τους δεν είμαστε, την κρίση του συστήματος τους την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, με την εντατικοποίηση της εργασίας, το «ξεχείλωμα» του ωραρίου, με μισθούς πείνας και σε αρκετές περιπτώσεις την ανεργία μας.

Να σπάσουμε τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαία η εξέλιξη στα φαρμακεία μετά την απελευθέρωση του ωραρίου, όπου οι συνάδελφοι μας εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες. Η μόνη αγωνία των εργοδοτών είναι να σπάσουν το ωράριο.

Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα.

Το συνδικάτο μετά από παρεμβάσεις σε αποθήκες που παραβίαζαν το ωράριο  κατάφερε, προς το παρόν, να σταματήσει την εξέλιξη αυτή .

Ταυτόχρονα, το συνδικάτο μας απαιτεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να κατοχυρώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας.

Το συνδικάτο μας έχει και στο παρελθόν δώσει τη μάχη του ωραρίου, θα τη δώσει και τώρα! Από αυτή τη μάχη δε πρέπει να λείψει κανείς! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία που αποφάσισε το κλαδικό μας συνδικάτο το Σάββατο 22-06-2019 στις φαρμακαποθήκες ΠΡΟΦΑΡΜ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, καθώς και σε όποιες φαρμακαποθήκες ανοίξουν, που παραβιάζουν την σύμβαση μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.