Όλοι στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη! Εντείνουμε την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή!

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε μια μαζική και μαχητική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου. Οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μετέφεραν μια πλούσια εμπειρία απο μια σειρά χώρους δουλειάς, στους οποίους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βγήκαν μπροστά, έκαναν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης για την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Ανέδειξαν το πλήρες χάσμα που τους χωρίζει απο την εργοδοσία του κλάδου, η οποία με αμέτρητα τερτίπια, με ένα στόμα και μια φωνή ανέδειξε οτι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η αύξηση των κερδών της πάνω στις δικές μας πλάτες.

Ξεχωριστή στιγμή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσε η παρουσία τελειόφοιτων φοιτητών της Φαρμακευτικής σχολής, η αυριανή βάρδια δηλαδή της εργατικής τάξης, οι οποίοι μέσα απο την εικόνα που μετέφεραν, ανέδειξαν την πραγματική αλήθεια, αυτή της θεσμοθετημένης απο το “Πανεπιστήμιο Α.Ε.” της τσάμπα εργασίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στο όνομα της “απόκτησης εμπειρίας”. Οι ίδιοι οι φοιτητές βέβαια, ανέδειξαν το μοναδικό δίκαιο, αυτό της συστράτευσης τους με την εργατική τάξη, με το Συνδικάτο Φαρμάκου, της ανάγκης συστράτευσης αυτής που με την οργάνωση της πάλης τους, μπορεί να κατοχυρώσει τα σύγχρονα δικαιώματα στις σπουδές, στη δουλειά και στην ίδια τους τη ζωή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε την πάλη μας, παίρνουμε μαζικές πρωτοβουλίες, ώστε η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλο τον κλάδο, όλη την Ελλάδα! Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να σταλεί το σωστό μήνυμα, προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία, τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” της, την Ε.Ε., αυτό του ότι η εργατική τάξη στη χώρα μας δε μασάει, δεν συμβιβάζεται, δεν σκύβει το κεφάλι. Ίσα ίσα ορθώνει το ανάστημα της, δείχνει το μπόι της, “…δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό…”!

Η ΜΑΧΗ ΗΔΗ ΕΨΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ!

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς πάνω απο το όριο του πληθωρισμού, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

-Κανένας διαχωρισμός των εργαζομένων. Πρόσληψη τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

-Κατάργηση τώρα των φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

-Κανένας πλειστηριασμός της λαϊκής κατοικίας

-Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.