Όλοι στην κλαδική απεργία στις 5 Ιούλη! Εδώ και τώρα υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, με την αποφασιστική συμμετοχή εργαζόμενων από όλο τον κλάδο, από σημαντικές βιομηχανίες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία. Ζήτημα-αιχμή της σημερινής γενικής συνέλευσης αποτέλεσε το πώς θα οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η κλαδική απεργία, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Φαρμάκου, την Τετάρτη 5 Ιούλη. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι, που πήραν το λόγο, ανέδειξαν το εξής ζήτημα: ότι έχουμε πόλεμο με τους εργοδότες. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου, Σ. Σταθουλόπουλος: “…είναι τουλάχιστον κυνικοί οι εργοδότες του κλάδου και οι οργανώσεις τους, ενώ ομολογούν οτι σήμερα ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να ζήσει με το μισθό-ψίχουλα των 600 ευρώ, προτείνουν έναν μισθό, χαμηλότερο ακόμα και απο τα επίπεδα του 2009, αμφισβητώντας ανοικτά το 8ωρο, την δουλειά Δευτέρα με Παρασκευή, την επαναφορά των 3ετιών και μια σειρά άλλα ζητήματα, κομβικά για τα συμφέροντα των ίδιων των εργαζόμενων…”.

Δεν είναι μόνοι τους!

Πατάνε πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο Ε.Ε.-Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που βάζει στο στόχαστρο το ξεζούμισμα μας, χωρίς κανένα συγκροτημένο δικαίωμα, για να αβγαταίνουν τα δικά τους κέρδη! Είναι τουλάχιστον χυδαίοι να λένε οτι σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τους εργαζόμενους τους, όταν φτάνουν στο σημείο να απολύουν έγκυο συναδέλφισσα, με την αιτιολογία οτι δεν θέλουν έγκυες εργαζόμενες στην εταιρεία, ή όταν φτάνουν να απολύουν συναδέλφισσα με το “έτσι θέλω”, με την κλασσική δικαιολογία της “χαμηλής παραγωγικότητας”.

Ούτε εμείς όμως είμαστε μόνοι μας, μπορούμε και γινόμαστε ακόμα περισσότεροι!

Πατάμε πάνω στους αγώνες μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, με τα αποτελέσματα που αυτοί είχαν! Πατάμε πάνω στο κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, και σε μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία, και στα νέα που ιδρύονται! Πατάμε πάνω στο δίκιο των αγώνων μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας στη δουλειά και στη ζωή!

Άλλωστε, όπως ανέφερε συνάδελφος από επιχειρησιακό σωματείο, “…δεν μασάμε στις απειλές και στα κάθε λογής τερτίπια της εργοδοσίας, συνεχίζουμε, ακόμα πιο πολλοί, μέχρι να νικήσουμε…!”.

Είναι ώρα ευθύνης! Βγαίνουμε ακόμα περισσότεροι στον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε.!

Την Τετάρτη 5 Ιούλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Νεκρώνουμε τον κλάδο στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα! Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11:00 π.μ., έξω από τα γραφεία του Σ.Φ.Ε.Ε., στην οδό Αγρινίου 3, στο Χαλάνδρι!

Για την μετακίνηση από και προς τα γραφεία του Σ.Φ.Ε.Ε. θα υπάρχει λεωφορείο που αναχωρεί από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 10,00 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.