Τιμάμε τους αγώνες μας! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Οι αγώνες μας, οι αγώνες της τάξης μας για την εκπλήρωση, για την κατοχύρωση των σύγχρονων αναγκών μας, διαπλάθουν εργαζόμενους-αγωνιστές, εργαζόμενους-πρωτοπόρους οι οποίοι εμπνέουν στο σήμερα και για το αύριο, εμπνέουν για το δίκιο μας, εμπνέουν ούτως ώστε οι αγώνες αυτοί να γίνουν πιο μαζικοί και πιο αποφασιστικοί. Ο πρόσφατα αποβιώσας, συνάδελφος Δημήτρης Μπαλής ,είναι ένα παράδειγμα τέτοιο. Είναι το παράδειγμα αυτό της αταλάντευτης ταξικής γραμμής, είναι το παράδειγμα αυτό που μόνο το ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να αναδείξει, αυτό του πρωτοπόρου αγωνιστή μέχρι και την τελευταία στιγμή!

(…)

Ο εργασιακός “παράδεισος” της Pfizer, για άλλους είναι παράδεισος και για άλλους κόλαση. Παράδεισος είναι για την εργοδοσία της Pfizer τα κέρδη των 110 δις ευρώ, μόνο το 2022, κέρδη πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων. Παράδεισος είναι η πρόβλεψη για εξαγορές άλλων εταιρειών από τη Pfizer, ύψους σχεδόν 60 δις, με τις φοροαπαλλαγές μόνο από την ελληνική κυβέρνηση για το κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη να ανέρχονται κοντά στα 8 εκατ. ευρώ! Κόλαση όμως για τους εργαζόμενους είναι το κλείσιμο τμημάτων στην Αθήνα με ταυτοχρονη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, γεγονός το οποίο σημαίνει περαιτέρω εντατικοποίηση. Κόλαση για τους εργαζόμενους είναι οι περικοπές της Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο ύψους 3.5 δις ευρώ, όπου στην Ελλάδα μεταφράζεται σε μη ανανεώσεις συμβασιούχων εργαζομένων και σε μη προσλήψεις σε τμήματα που περίμεναν και χρειάζονταν τις προσλήψεις αυτές! Αποκούμπι για τους εργαζόμενους της Pfizer είναι το επιχειρησιακό τους Σωματείο, είναι το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και η Ομοσπονδία Φαρμάκου, είναι η οργάνωση της πάλης τους για την κατοχύρωση των σύγχρονων αναγκών τους!

(…)

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός πάει χέρι-χέρι με την εργοδοσία του κλάδου και αυτό το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Πέρα από τις κάθε είδους “Ενώσεις Προσώπων” και τον κάθε συρφετό που είναι πρόθυμος χειροκροτητής της αδηφάγας εργοδοσίας του κλάδου μας, της εργοδοσίας αυτής που σε φιέστες όπως αυτή της Τρίπολης, πριν λίγες μέρες, παρουσιάζεται σαν τον “μάγο με τα δώρα” πάνω στον ιδρώτα και στην δική μας δουλειά, απέναντι από όλους αυτούς είναι αυτοί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τα πραγματικά τους εργατικά σωματεία, με τον ίδιο τους τον αγώνα για την κατοχύρωση της ίδιας της θέσης τους, των σύγχρονων αναγκών τους στο σήμερα και για το αύριο!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν στην εκπομπή του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, από το webradio του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 3/11. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.