Τα κέρδη σας≠ οι ζωές μας! Καμία αναμονή!

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε όσο ποτέ άλλοτε τον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η οποία θα κατοχυρώνει τα σύγχρονα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή!

Την ίδια στιγμή, που οι εργοδοτικοί φορείς του κλάδο «αγρόν ηγοράζουν», όσον αφορά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, μετά από 13 χρόνια, τα ίδια τα στοιχεία που οι ίδιοι δημοσιοποιούν τους βγάζουν στη σέντρα!

Πηγή: Στοιχεία του ΕΟΦ για το 2022, όπως παρουσιάστηκαν στη “φιέστα’ του ΙΟΒΕ και του ΣΦΕΕ, την Πέμπτη 25/4, στο ξενοδοχείο “Royal Olympic”

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη «φιέστα» που έδωσαν χτές, ημέρα πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του φαρμάκου, ομολόγησαν την στυγνή αλήθεια. Μέσα στο διάστημα, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου παραμένουν χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, με ωράριο λάστιχο και μισθούς πείνας, από το 2009 μέχρι και το 2020, οι πωλήσεις των φαρμάκων στην εγχώρια αγορά ανήλθαν στα 77 δις ευρώ, ενώ μόνο μέσα από τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία το ποσό αυτό ανήλθε στα 57 δις ευρώ!!

ΩΣ ΕΔΩ!ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους και είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση! Την ώρα που οι εργοδότες του κλάδου θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες μας με δυσθεώρητα ποσά, εμείς δουλεύουμε με ωράριο λάστιχο, με εντατικοποίηση της δουλειάς μας και με βασικό μισθό, ο οποίος δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες.

Η χτεσινή απεργία του κλάδου, με σημαντική συμμετοχή από μια σειρά χώρους, έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση! Οι συνάδελφοι στον κλάδο έδειξαν ότι δεν τρώνε κουτόχορτο! Έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει!

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Το αμέσως επόμενο διάστημα, οργανώνουμε ακόμα πιο δυναμικά, με μεγαλύτερο πείσμα την πάλη μας, σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύουμε για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Διεκδικούμε:

  • 950 ευρώ κατώτερο μισθό
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9%
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%
  • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ-ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.