Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στις αποθήκες, τα εργοστάσια, τα φαρμακεία, την ιατρική ενημέρωση.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουμε ενημερώσει για την προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει το πενθήμερο του κλάδου.

Οι εργοδότες εδώ και πολλά χρόνια στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης βάζουν επιτακτικά το ζήτημα αυτό σε όλες τις συναντήσεις με την Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ). Η Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια αρνήθηκε να συμφωνήσει, να βάλει την «υπογραφή» της στο σπάσιμο του πενθήμερου (Δευτέρα – Παρασκευή) το οποίο  αποτελεί  μια σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους του  κλάδου.

Το τελευταίο διάστημα «σέρνουν το χορό» αρκετοί ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να σπάσουν το πενθήμερο έχουν κάνει αίτηση σε Δήμους για να πάρουν άδεια λειτουργίας τα Σάββατα. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι Δήμοι να έχουν δώσει θετική απάντηση.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής:

  • Θα αποδεχτείς ο κάθε Δήμαρχος ή ΔΣ  που εξυπηρετεί συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα να σε απαξιώνει, να παίρνει απόφαση για ΕΣΕΝΑ, για το πόσες μέρες, ώρες, θα δουλεύεις; ·       
  • Θα δεχτείς να γίνει η ζωή σου και της οικογένειάς σου λάστιχο με βάση τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της κάθε επιχείρησης;

Βγάλε τα συμπεράσματά σου για την κάθε δημοτική αρχή που έχει δώσει άδεια στο «ξεζούμισμά σου» και πάρε μέρος στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει το Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο εδώ και δυο μήνες πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή συναδέλφων έξω από φαρμακαποθήκες που σπάνε το πενθήμερο που ορίζει ρητά η Συλλογική μας σύμβαση.

Έχει συναντηθεί με Δημάρχους που έχουν πάρει απόφαση και έχει ζητήσει να ανακαλέσουν.

Παρεμβαίνει στους Δήμους να μην προχωρήσουν σε νέες αποφάσεις.

Συνάδελφε –  συναδέλφισσα

Μη δέχεσαι να δουλεύεις  Σάββατο και να το ανταλλάσεις με ρεπό ή να δουλεύεις για κάποια παραπάνω ψίχουλα.

Έλα σε επαφή με το Συνδικάτο σου. Η  δική σου συμμετοχή είναι σημαντική.

Το ζήτημα του πενθήμερου αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  

Share.

Comments are closed.