Καταγγελία της Ομοσπονδίας για τις άθλιες κυβερνητικές εξαγγελίες ενάντια στους εργαζόμενους

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1258                                                                                                                                 ΑΘΗΝΑ 21/1/2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Για τις άθλιες κυβερνητικές τροπολογίες κατά των εργαζομένων

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης που έρχεται με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για τη ψηφιακή εποχή…».

Με πρωτόκολλα υγείας προσαρμοσμένα πλήρως στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στο όνομα της προστασίας της υγείας. Με την ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας να είναι πλέον εγκληματική. Δε φτάνει που περιόρισε τις μέρες καραντίνας στο ελάχιστο με νοσούντες να σπέρνουν ανεξέλεγκτα τον ιό μέσα στους χώρους δουλειάς, η εργασία των νοσούντων από απόσταση αποτελεί πρόκληση καθώς βασική ανάγκη είναι η ανάρρωση ιδιαίτερα από έναν ιό που εξαιτίας του χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι.

Πρόκειται για βάρβαρη διάταξη με βάση την οποία οι εργαζόμενες και οι  εργαζόμενοι “που νοσούν με COVID -19  θα υποχρεώνονται να εργάζονται εξ αποστάσεως εφόσον ο εργοδότης κρίνει ότι αυτό είναι εφικτό”. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έχουν παιδιά που νοσούν και πρέπει να τα φροντίζουν στο σπίτι θα υποστούν περικοπή μισθού 50% (!) για τις πρώτες 4 ημέρες για την άδεια “ειδικού σκοπού που θα λάβουν” και η 5η θα καλύπτεται από την κανονική άδεια. Μάλιστα η 4η μέρα της “ειδικής άδειας” θα πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ  κι όχι από τον εργοδότη, που σημαίνει στην πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους  μέσα από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Να ανακληθεί ΤΩΡΑ η τροπολογία αυτή που έχει στόχο το ξεζούμισμα των εργαζόμενων ακόμα και τις μέρες που νοσούν.

Έχουν στόχο να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις πατώντας πάνω στα τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε :

  • Κανένας εργαζόμενος στην δουλειά εφόσον νοσεί!
  • Να εξασφαλιστούν άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που στον οποίο η εργοδοσία θα προσπαθήσει να επιβάλει την εφαρμογή αυτής της άθλιας τροπολογίας να έρχεται άμεσα σε επαφή με τα Σωματεία και την Ομοσπονδία μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

σφραγίδα ομοσπ.φαρμάκου2 (1)
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.