Κάλεσμα του συνδικάτου για συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΣΤΗΝ 
ΑΠΟΘΗΚΗ, ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ: 9.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ)

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Στην απεργία στις 12 Νοέμβρη δίνουμε δυναμική απάντηση, συμμετέχουμε μαζικά.

Να μην δείξουμε καμία αναμονή και καμία ανοχή στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των βιομηχάνων, να περάσουν τα νέα μέτρα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ:

  • Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την προώθηση των νέων μέτρων για πιο φθηνούς εργαζόμενους.
  • Την διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας, καταργώντας τις εισφορές των εργοδοτών, περιορίζοντας την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενισχύοντας τη ιδιωτική ασφάλιση.
  • Τη μεγαλύτερη φοροληστεία, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν τη φορολογία στους βιομήχανους.
  • Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Οι εργοδότες του κλάδου θα αξιοποιήσουν τα νέα μέτρα, θα γενικεύσουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας. Παρά τις αντιθέσεις μεταξύ των ελλήνων και των ξένων φαρμακοβιομηχάνων για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, συμφωνούν για τα νέα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους.

Γι αυτό να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του εργοδότη μας ενάντια στον άλλο εργοδότη.

Τα δικά μας συμφέροντα δεν έχουν σχέση με τα δικά τους.

Το Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα είχε αποτελέσματα από τη δράση του, απέτρεψε το σπάσιμο του πενθήμερου και του ωραρίου από τους εργοδότες, τις μειώσεις μισθών σε μια σειρά από επιχειρήσεις.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στη στάση των εργαζόμενων, που όρθωσαν το ανάστημα τους, ήρθαν σε σύγκρουση με την εργοδοσία, αντιλήφθηκαν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

Αυτός είναι ο δρόμος που φοβούνται οι εργοδότες και θέλουν να αποτρέψουν τους εργαζόμενους από το να τον ακολουθήσουν, ας τους επιβεβαιώσουμε.

Γι αυτό το λόγο συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζί με το συνδικάτο μας απέναντι στη συγκυβέρνηση, τους βιομήχανους, τις ξεπουλημένες ηγεσίες του παλιού και νέου εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους εργοδότες, αυτό το δρόμο δεν τον έχουμε δοκιμάσει, αυτή είναι η δύναμη μας, η οργανωμένη πάλη για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΣΣΕ που να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες μας, την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Καμία μείωση μισθών. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Καμία παραβίαση ορισμένου χρόνου από την συλλογική σύμβαση ωραρίου εργασίας.
  • Την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και του επικουρικού μας Ταμείου ΤΕΑΥΦΕ.
  • Την κατάργηση όλων των μέτρων που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, για την Υγεία, την Παιδεία, τη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.