ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στo Σύνταγμα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, προετοιμάζεται να φέρει τα νέα μέτρα που θα χειροτερέψουν περισσότερο την ζωή των εργαζομένων.

Μείωση του αφορολόγητου, εργασιακά, ασφαλιστικό, νόμος για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, είναι μερικά από τα μέτρα που απαιτούν οι βιομήχανοι, η Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ, για να ξεπεράσουν την κρίση τους για να εξασφαλίσουν ακόμα παραπέρα την κερδοφορία τους. Προϋπόθεση για να το πετύχουν αυτό είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Οι εργοδότες του κλάδου συμμετέχουν ενεργά στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης, παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους, απαιτούν από εμάς τους εργαζόμενους να συμβιβαστούμε με τους σχεδιασμούς τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία συνάντηση απαίτησαν από την Ομοσπονδία μας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης στα πλαίσια της απαράδεκτης σύμβασης της Γ.Σ.Ε.Ε.

Για αυτό χρειάζεται να δώσουμε μαχητική απάντηση στα σχέδιά τους, να σπάσουμε το κλίμα αναμονής και ανοχής που προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν. Να γίνουμε αντάξιοι της ιστορίας του ελληνικού και παγκόσμιου εργατικού κινήματος, στην διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στην διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε.

Ταυτόχρονα ενώ μας καλούν να κάνουμε δυσβάστακτες θυσίες για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, και των βιομηχάνων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις των ντόπιων κεφαλαιοκρατών για ενίσχυση της θέσης τους στην περιοχή, μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Ρωσίας αλλά και άλλων καπιταλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Μέσης ανατολής.

Οι ανταγωνισμοί και αντιθέσεις εξελίσσονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, με σκοπό το μοίρασμα της λείας, δηλαδή τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, άλλους ενεργειακούς πόρους, καθώς και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τους αγωγούς. Για αυτό είχαμε πρόσφατα τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ, με την ενεργό συμμετοχή της νατοϊκής βάσης της Σούδας. Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται όχι μόνο στην Συρία, αλλά και στην Ουκρανία, στην Βόρεια Αφρική, στο Ιράκ, ενώ έχουμε επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι φαρμακοβιομήχανοι συμμετέχουν ενεργά στα σχέδια της συγκυβέρνησης ψάχνουν νέα πεδία κερδοφορίας, συνεργάζονται με ιμπεριαλιστικούς. Οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ. Συμβάλουν στην όξυνση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, στο ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τον τόπο τους.

Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, δεν έχουμε καμιά δουλειά να πολεμήσουμε για τα ξένα συμφέροντα. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες. Ο λαός μας έχει πείρα και γνώση για το πως επαναχαράκτηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια το προηγούμενο αιώνα, με αίμα πόνο και ανείπωτες καταστροφές. Δεν έχουμε καμιά δουλειά να χύσουμε το αίμα μας για τους εμπόρους όπλων και πετρελαίων.

Να απομονώσουμε κάθε εθνικιστική κραυγή από όπου και εάν προέρχεται, τους ναζιστές εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής τους υπερασπιστές των συνεργατών των Γερμανών, των οπαδών της δικτατορίας. Τα τσιράκια των μονοπωλίων και των εφοπλιστών που χτυπούν τους εργάτες που αγωνίζονται ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, στην εκμετάλλευση, και ταυτόχρονα λειτουργούν δουλεμπορικά γραφεία ώστε να παρέχουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. Καλλιεργούν την εθνική ενότητα και μας καλούν να πάμε να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των εργοδοτών και των ξένων συμφερόντων. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμιά σχέση με το εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό. Το μίσος που καλλιεργούν για τους άλλους λαούς, το επιδεικνύουν και στον δικό μας λαό, όπως πρόσφατα έγινε με το θρασύδειλο χτύπημα στο φοιτητή.

Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βάζει πλάτη να περνούν τα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Στον κλάδο μας ήδη αυτές οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΜΕΤΑ πρωτοστάτησαν να περάσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων και των εργοδοτών όσο αφορά το ασφαλιστικό, και το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, με την λογική να στηρίξουμε τους εργοδότες να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Ο Φετινός απεργιακός γιορτασμός της πρωτομαγιάς θα είναι αφιερωμένος στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. .

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής.

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Καμιά διευκόλυνση , καμιά υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Ούτε γή ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εκμετάλλευσης.

Ενιαία δίνουμε απάντηση στα μέτρα που σχεδιάζουν να πάρουν για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, και στην πάλη ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να αντεπιτεθούμε, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας ανήκει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 8.30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.