Δελτίο Τύπου για τις στάσεις εργασίας στη ΦΑΜΑΡ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ, γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 2105232760 , φαξ 2105247494

E – mail: syndfarm@yahoo.gr

Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο τύπου

ΣΤΆΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με  καλή συμμετοχή ξεκίνησαν οι στάσεις εργασίας στον όμιλο ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, με ιδιαίτερο ρόλο σε αυτές να παίζει η παρουσία εργαζομένων από την απογευματινή βάρδια. Η δράση αυτή έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Ιουλίου και στις7 Σεπτεμβρίου , άλλα και των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποίησε το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, σε κάθε εργοστάσιο του ομίλου,  σε κάθε βάρδια. Όλες αυτές οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες, έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις διαθέσεις των συναδέλφων απέναντι στη βάναυση καθημερινότητα του λαϊκού νοικοκυριού,  στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους ίδιους τους μηχανισμούς της.  

Πιο τρανταχτό παράδειγμα του «δούρειου ίππου» δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί το επιχειρησιακό σωματείο, με έδρα το 48, το οποίο για άλλη μια φορά «διάλεξε πλευρά», παραμένοντας απόν από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων της ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε., αλλά παράλληλα προσπαθώντας να υπονομεύσει κιόλας αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη! Σε αντίστοιχο κλίμα συντάχθηκαν μια σειρά προϊστάμενοι και διευθυντές, οι οποίοι με εκβιαστικά τηλεφωνήματα προσπάθησαν να πιέσουν τους συνάδελφους μας, οπου μετά από καταγγελία του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου,  οι συνάδελφοι μας στη ΦΑΜΑΡ τους γύρισαν την πλάτη με την ίδια την παρουσία τους στην στάση εργασίας!

Δείξαμε έμπρακτα ότι συνεχίζουμε αταλάντευτα και είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε λύσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες!

Συνεχίζοντας,σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση της εργοδοσίας με το επιχειρησιακό σωματείο μας. Η εργοδοσία της ΦΑΜΑΡ παρέμεινε στην θέση της για την παροχή δωροεπιταγών  μέχρι το τέλος του 2023 και  μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 θα έχει δοθεί αύξηση 4% συνολικά και όχι σε όλους.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Κάναμε καθαρό σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πάμε πίσω από τα αιτήματα μας, όπως επίσης και ότι  απαιτούμε όλες οι παροχές να αφορούν κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας!

Κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, θα συμμετάσχουμε αποφασιστικά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου, εμείς οι εργαζόμενοι στον Όμιλο της ΦΑΜΑΡ!

Μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία, στην ενημέρωση και συζήτηση που έγινε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας,  του Συνδικάτου φαρμάκου και του επιχειρησιακού σωματείου με συναδέλφους μπήκαν προβληματισμοί και ερωτήματα, δείχνοντας τη διάθεση για την ανάγκη συνέχισης του δίκαιου αγώνα μας. Από αύριο λοιπόν, δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις πύλες των εργοστασίων για να ακολουθήσουν και άλλοι στη μάχη κόντρα και στα γενικά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά!

Συνεχίζουμε  με την στάση εργασίας στη νυχτερινή βάρδια 22:00 – 00:00 και Απαιτούμε:

  • Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.
  •  5% αύξηση στο μεικτό μας μισθό από τον Ιούνιο του 2022.
  •  5% αύξηση στο μεικτό μας μισθό από τον Γενάρη του 2023
  •  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά σε όλο τον Όμιλο.
  •  Δωροεπιταγές   των 150€ για Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι.
  •  Οι αυξήσεις, οι Δωροεπιταγές να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ ( μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί) χωρίς καμία διάκριση.
  •  Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία και οι συμβάσεις εργασίας όλων των συναδέλφων να μετατραπούν εδώ και τώρα σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου από τη ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.