Για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι,


Μετά τους νόμους για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει την σκυτάλη η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ΜΕ τους νόμους για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τους νόμους για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των συνδικάτων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την παγιωμένη πλέον κατάσταση της κήρυξης των, εννέα στις δέκα, απεργιών «παράνομες ή/και καταχρηστικές» ήρθε η σειρά να εκπληρωθεί ένας ακόμη διακαής πόθος των επιχειρηματικών ομίλων, αυτός του περιορισμού των διαδηλώσεων!

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», να περάσει δηλαδή το νομοσχέδιο αυτό εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε». Προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπους τους διαδηλωτές με τους εργαζόμενους, τους μαγαζάτορες και όσους «ταλαιπωρούνται» από τις πορείες, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.  Είναι εξοργιστικό, αλλά και ταυτόχρονα γελοίο, να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα ή η αναδουλειά στα μαγαζιά οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση και στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα που κάλπικα επικαλείται η κυβέρνηση ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής.

Πίσω από τον ανεπιτυχή επικοινωνιακό κουρνιαχτό της κυβέρνησης βρίσκεται η πάγια θέση των εργοδοτικών ενώσεων να παρέμβουν με φυσική παρουσία και άμεσα στη ζωή των εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία. Γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. 

Θέλουν να βάλουν μεζούρα στις διαδηλώσεις και εισαγγελέα να μετράει διαδηλωτές για να αποφασίζει ποιο και πόσο τμήμα του δρόμου θα  καταλαμβάνουν οι διαδηλωτές! Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους. 

Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.