Απόφαση για απεργία όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση των εργαζόμενων και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Το συνδικάτο ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου και καλεί σε ετοιμότητα για απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν την συνδικαλιστική δράση συνολικά.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει την ίδια αντεργατική πολιτική και ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων, στα Συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Ετοιμάζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων, την παρεμπόδιση των απεργιών, με εργαλείο την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία. Ετοιμάζει το πλήρες φακέλωμα των εργαζομένων, αν είναι μέλη συνδικάτων, αν αγωνιστήκαν για τα δικαιώματα τους, αν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και όλα αυτά με ένα απλό ηλεκτρονικό αρχείο.

Όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση τα σχεδιάζει  κατά παραγγελία για τους εργοδότες. Θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς  μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και στην επίθεση που θα δεχθούν οι εργαζόμενοι.

Επικαλούνται την δημοκρατία και την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζόμενων, αλλά το μόνο που επιθυμούν είναι να μην γίνεται πραγματική συζήτηση στις συλλογικές διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στους χώρους  δουλειάς και πως η κυβέρνηση, υλοποιώντας στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» προσπαθεί να βάλει  τον «αστυφύλακα» μέσα στα συνδικάτα.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι η απάντηση στην καταστολή, στο φακέλωμα κα στην παρεμπόδιση των αγώνων θα δοθεί με απεργία.

Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Λειτουργούν για να υπηρετήσουν τα εργατικά συμφέροντα, τους στόχους και την προοπτική της εργατικής τάξης και όχι τα “θέλω” των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους.

Τώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στη συλλογική οργάνωση και πάλη.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.