ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Συνάδελφοι,

Tο συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την εταιρεία Verisfield που προχώρησε, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, σε απόλυση συναδέλφου χωρίς καμία αιτιολογία. Ο συνάδελφος εργαζόταν στην εταιρεία για 8 χρόνια χωρίς να έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Με τον τρόπο αυτό ακόμη ένας συνάδελφος προστίθεται στις λίστες των ανέργων και μεγαλώνει ο φόβος και η ανασφάλεια για τους υπόλοιπους.

Δεν είναι η πρώτη απόλυση που γίνεται στη  εταιρεία και ούτε θα είναι η τελευταία! Το οικογενειακό κλίμα εξαφανίζεται όταν μπαίνουν μπροστά τα κέρδη. Το ψέμα ότι αν πηγαίνει καλά η εταιρεία θα πάνε καλά και τα πράγματα για τους εργαζόμενούς της καταρρέει με τον χειρότερο τρόπο.

Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα δεν είναι ατομικά, είναι κοινωνικά, μας αφορούν όλους, και για αυτό μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιπαλέψουμε. Η κυβέρνηση δίνει τα εργαλεία στους εργοδότες για να κάνουν ότι θέλουν, που μεταφράζεται σε εντατικοποίηση της δουλειάς, απολύσεις, ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων, συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτό έρχεται μαζί με την επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα, όπως το οχτάωρο που θέλουν και επίσημα να το κάνουν δεκάωρο, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες ακόμη και χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα.

Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να βγάλουμε συμπεράσματα για το που βρίσκεται το συμφέρον μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα, με όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σημερινή εποχή, να φοβόμαστε για το αν θα έχουμε δουλειά, να ζούμε με τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας. Να αναρωτηθούμε πώς είναι δυνατόν να μην θεωρείται δεδομένη η εξασφάλιση της υγείας, η προστασία της κατοικίας, η κοινωνική ασφάλιση, η αξιοπρεπής σύνταξη.

Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου! Η οργάνωσή μας είναι το πρώτο βήμα για να παλέψουμε ενωμένοι για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας,

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου την Κυριακή 8/11/2020 στις 10.30 π.μ. στο συνδικάτο οικοδόμων, Βερανζέρου 1 (πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.