Απεργία!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΣΤΙΣ 14  ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ε.Ε. μαζί με τον σύνδεσμο Ελλήνων βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.)    μπροστά στην τρίτη αξιολόγηση, σχεδιάζουν να χτυπήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν κλαδικές συμβάσεις,το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην λαϊκή στέγη. Θέλουν να επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης,σχεδιάζουν  νέες μειώσεις στις συντάξεις, την ακόμα  μεγαλύτερη φοροληστεία και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος.

 Μαζί με τα αντεργατικά μέτρα  φέρνουν και νομοσχέδιο που χτυπάει το δικαίωμα μας στην απεργία, χτυπάει το δικαίωμα  της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς.  Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου  να μην σηκώνουμε κεφάλι εμείς οι εργαζόμενοι, να μην αντιδρούμε στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα, να μην διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας.

Για να μπορέσει το μεγάλο κεφάλαιο οι μονοπωλιακοί όμιλοι να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία,  απαιτούν από εμάς να βάλουμε πλάτη.

 Όλοι μαζί συγκυβέρνηση αστικά κόμματα Ε.Ε. καλλιεργούν αυταπάτες για να αποσπάσουν την συναίνεσή μας, ”περί δίκαιης ανάπτυξης”, ότι ”τώρα βγαίνουμε από τα μνημόνια”, ότι ”ο προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός” και άλλα. Αξιοποιούν το κοινωνικό μέρισμα για να καλλιεργήσουν  αυταπάτες δημιουργώντας την αναμονή ότι κάτι μπορεί να γίνει, κρύβοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από το κόψιμο μισθών και συντάξεων, της μεγάλης φοροληστείας.που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Στον κλάδο μας οι εργοδότες  πέρα από την άρνηση τους να υπογράψουν την κλαδική μας σύμβαση προχωρούν στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων. Σε μια σειρά χώρους  προχωρούν στην γενίκευση ελαστικών σχέσεων εργασίας, την πρόσληψη με τις απαράδεκτες συμβάσεις των 586 και 511 ευρώ αντίστοιχα, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι η  εντατικοποίηση, οι  απολύσεις και  η τρομοκρατία.

Τα τραγικά γεγονότα στην Μάνδρα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν στα εργοστάσια που δουλεύουν. Οι μνήμες από την ΡΙΚΟΜΕΞ και ΦΑΡΑΝ είναι πρόσφατες, ενώ ακόμα και το σύγχρονο εργοστάσιο της ΤΖΟΝΣΟΝ έχει χτιστεί πάνω σε ρέμα.

Το συνδικάτο μας δίνει καθημερινά μάχη για να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση, ενάντια στις απολύσεις, την υπεράσπιση του ωραρίου, την απληρωσιά.  (DEMO, UNIPHARMA, PROVET). Την μάχη για να υπογραφεί η κλαδική μας σύμβαση. 

 Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους ότι αργά η γρήγορα θα σηκώσουμε το κεφάλι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Xρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να συσπειρωθούμε στο ταξικό μας συνδικάτο, να σπάσουμε την μοιρολατρία και την απογοήτευση που καλλιεργεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ 10.00Π.Μ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.