Αντιπολίτευση είναι ο ίδιος μας ο αγώνας, δύναμη μας η οργάνωση μας!

Δικαίωμα μας είναι τα παιδιά μας, τα παιδιά της εργατικής τάξης είναι να σπουδάζουν με πραγματικά σύγχρονους όρους σε ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο με σύγχρονες σπουδές. Δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας, μέσα από την ίδια της την πάλη, είναι να κατοχυρώσει όλα αυτά τα σύγχρονα δικαιώματα που αξίζει και δικαιούται, στη δουλειά και στη ζωή. Δικαίωμα μας είναι να κατοχυρώσουμε όλους αυτούς τους όρους που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε όπως πραγματικά αξίζουμε και μπορούμε! Υποχρέωση μας είναι, με το Συνδικάτο μας, τα επιχειρησιακά μας σωματεία και την Ομοσπονδία μας, να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας, ενάντια στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ για την κατάκτηση και κατοχύρωση των βασικών και σύγχρονων δικαιωμάτων μας στην ίδια μας τη ζωή!

(…)

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη άφησε εποχή! Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, τα μαζικά μπλόκ των Συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων, απέναντι από την ήδη ξεπεσμένη ΓΣΕΕ, σε συνέχεια των αγωνιστικών διεργασιών του προηγούμενου διαστήματος, έβαλαν ίσως με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο στόχαστρο την ίδια πολιτική που σκότωσε τα νέα παιδιά στα Τέμπη, που μας θέλει χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, που βάζει το δικαίωμα στην ανώτερη και ποιοτική μόρφωση στο βωμό του κέρδους και οφέλους.

(…)

Η επερχόμενη απεργία στις 17 Απρίλη και η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει και μπορούν να γίνουν η πραγματική δημοσκόπηση μας, το μέτρημα της θέσης μας, το πως θα ανεβάσουμε το μπόι μας ένα σκαλί πιο ψηλά. Η ίδια μας η δράση, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, η ίδια η ταξική πάλη θα συνεχίσει και εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν, στην εκπομπή του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, από το webradio του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 8/3. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.