ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ UNIPHARMA

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες στη UNIPHARMA,

Την Πέμπτη 22/5 αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας UNIPHARMA, με αφορμή τις ανώνυμες καταγγελίες συναδέλφων για λειτουργία του εργοστασίου τα Σάββατα χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες.

Η εταιρεία μας ενημέρωσε ότι το εργοστάσιο δουλεύει τα Σάββατα «κατ΄ εξαίρεση», εξαιτίας της «αύξησης των παραγγελιών και του ρευστού κλίματος στην οικονομία, με τη διαπραγμάτευση που δεν καταλήγει ακόμα σε συμφωνία…». Όσο αφορά τους εργαζόμενους, μας είπαν πως αφ΄ ενός υπήρξε η «συγκατάθεσή τους» για δουλειά τα Σάββατα, αφετέρου πως θα πληρωθούν και ότι αυτό θα φανεί στις αποδείξεις μισθοδοσίας του Μαΐου. Σε ερώτησή μας σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι εκπρόσωποι δεν το διέψευσαν, είπαν ωστόσο πως πρόκειται για τις τυπικές ατομικές συμβάσεις βάσει της συλλογικής σύμβασης του 2009.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Κατανοούμε την ανωνυμία των καταγγελιών που δεχτήκαμε. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως η δημοκρατία τους μένει απ΄ έξω, όταν κλείνουν οι πόρτες των εργοστασίων και πως το κλίμα που κυριαρχεί μέσα στις εταιρείες είναι αυτό του φόβου και της ανασφάλειας. Εμείς διατηρούμε επιφυλάξεις σχετικά με τις «διαβεβαιώσεις» που μας έδωσε η εταιρεία, τόσο για το ζήτημα του Σάββατου όσο και για αυτό των ατομικών συμβάσεων και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως η θέση των φαρμακοβιομηχάνων, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ΣΦΕΕ, είναι να μπουν στη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης από μηδενική βάση, αμφισβητώντας έτσι τα κεκτημένα της σύμβασης του 2009, ένα από τα οποία είναι και το πενθήμερο Δευτέρα-Παρασκευή.

Ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας από τη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται όλα αυτά τα χρόνια είναι η οργάνωση του αγώνα μας μέσα στο χώρο δουλειάς και η αντιπαράθεση με την εργοδοσία. Η ένταξή μας στις γραμμές του Συνδικάτου μας και η ενεργή συμμετοχή μας στις διαδικασίες του με πρώτο σταθμό τη γενικήσυνέλευση που θα γίνει στις 7 Ιούνη. Να συμφωνήσουμε στο πώς θα οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στις εξωφρενικές απαιτήσεις των εργοδοτών. Για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.