ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ GAP

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την εταιρία GAP που την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου. Η αιτιολογία της διοίκησης ήταν ότι αρνιόταν να καθίσει υπερωρίες συστηματικά, ότι ήταν επιρρεπείς στα λάθη και ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην εταιρία. Η διοίκηση της εταιρίας, παρόλο που ο συνάδελφος δεν δέχτηκε τους λόγους αυτούς, προχώρησε στην απόλυση του. Μια απόλυση που δείχνει με τον χειρότερο τρόπο το “όραμα” και το οικογενειακό κλίμα που επικαλείται η εταιρία προς τους εργαζόμενους της, ένα κλίμα που μπροστά στην αύξηση των κερδών τις εταιρίας πάει περίπατο και την θέση του παίρνει ο φόβος και ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρία GAP τα τελευταία χρονιά είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρίες στον κλάδο του φαρμάκου, μια ανάπτυξη που την καταφέρνει μέσα από την αύξηση της παραγωγής, εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στην εταιρία, τις αδήλωτες υπερωρίες, τους χαμηλούς μισθούς και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στους εργοδότες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, σαν μέλος του ΣΦΕΕ αρνείται και αυτή με την σειρά της την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς την δική μας εργασία η εταιρία, αλλά και καμία εταιρία, δεν θα μπορούσε να αυξήσει τους στόχους της και τα κέρδη της. Λένε ότι “είμαστε μια οικογένεια”, προβάλλουν ότι η εταιρεία έχει “κοινωνική ευθύνη”. Όλα αυτά τα χρησιμοποιούν, για να δέχονται οι εργαζόμενοι πιο εύκολα την αύξηση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση. Οι εργαζόμενοι της GAP δεν κέρδισαν τίποτα από τις πωλήσεις και εξαγωγές της, αντίθετα δυσκόλεψαν οι ρυθμοί και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Ο εργαζόμενος της GAP παράγει εκατομμύρια κάψουλες κ φάρμακα ημερησίως, και ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Συνολικά οι εργαζόμενοι δουλεύουμε για τα κέρδη των εταιριών, και όχι με βάση τις ανάγκες που έχουμε σαν εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίαςΝα παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά απλά τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτωνΝα γίνουμε μέλη του Συνδικάτου!

Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.