Ανακοίνωση του Συνδικάτου Φαρμάκου για τα γεγονότα στην εταιρεία ASEPTA

Την Πέμπτη 17/02, οι εργαζόμενοι της εταιρίας ASEPTA προσερχόμενοι στον χώρο, προκειμένου να αναλάβουν εργασία βρήκαν τις εγκαταστάσεις κλειστές, χωρίς να έχουν καμιά ενημέρωση από την διοίκηση της εταιρείας. Πρόκειται για εταιρία που δραστηριότητά της ήταν η παραγωγή γαζών επιθεμάτων και άλλων παραφαρμακευτικών ειδών , η οποία πριν δύο χρόνια απασχολούσε περίπου 50 εργαζόμενους, και σήμερα έχουν απομείνει περίπου 12 εργαζόμενοι.


Η διαμάχη μεταξύ των ιδιοκτητών για τον έλεγχο της εταιρίας έχει για άλλη μια φορά θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Νίπτουν τα χέρια τους και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την άσχημη κατάσταση που βρέθηκαν οι εργαζόμενοι, Αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον τους, από τους χειρισμούς των ιδιοκτητών της εταιρίας.


Όμως αυτή η διαμάχη τα προηγούμενα χρόνια δεν εμπόδισε την εργοδοσία να αξιοποιήσει τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ,να επιβάλουν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, την εντατικοποίηση της εργασίας, κάτω από την ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική εταιρία, για να αποσπάσει μεγαλύτερα κέρδη από την εργασία τους. Σήμερα που οι ιδιοκτήτες δεν τα βρίσκουν στην μοιρασιά μεταξύ τους πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα το τερατούργημα του Χατζηδάκη εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, και συγκεκριμένα της εταιρίας ASEPTA που τους δίνει την δυνατότητα να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, χωρίς να λογαριάζουν την αξιοπρέπεια και την ζωή των εργαζομένων.


Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ τους όρισε τριμερή μετά από ένα μήνα σχεδόν, αγνοώντας την επείγουσα ανάγκη να εκδικασθεί άμεσα και να πιέσει την εργοδοσία της εταιρίας. Η κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση που επικρατεί , απαιτούμε άμεσα να πάρει μέτρα για να αντιμετωπισθεί. Το κλαδικό συνδικάτο όταν απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι πραγματοποίησε άμεσα παρέμβαση στην εργοδοσία και απαίτησε άμεσα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να βγούν μπροστά στην διεκδίκηση, μαζί με το κλαδικό τους συνδικάτο, με την στήριξη όλων των εργαζομένων του κλάδου. Ταυτόχρονα τους καλούμε να μείνουν μακριά από την λογική της αναμονής, του συμβιβασμού που καλλιεργούν άλλες δυνάμεις, αυτή η λογική έχει χρεοκοπήσει έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδα.


Το κλαδικό συνδικάτο μαζί με τους εργαζόμενους θα κάνει ότι περνάει από τα χέρια του προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.