Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου για την απεργία στις 6 Απρίλη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)


Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα


ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1280 Αθήνα 11/03/2022

ΚΑΛΕΣΜΑ


Όλες και όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη!


Με όπλο την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων ρίχνουμε όλες οι δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας.
Η εργατική τάξη βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση με την συνέχεια της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, με θύματα τους λαούς, που συνεχίζεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην οποία η αστική τάξη της Ελλάδας παίρνει ενεργό μέρος για την προώθηση των δικών της οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή. Αυτό εκφράζει η αποστολή πολεμικού υλικού από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Ουκρανία καθώς και τη διάθεση ευρωατλαντικών υποδομών από ελληνικό έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης με όλες τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των κεφαλαιοκρατών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Απορρίπτουμε τη θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μας καλούν να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να φορτωθούν νέα βάρη. Την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.


Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:
• Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
• Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.
• Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στις 6 Απρίλη 2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς και να πλημμυρίσουν οι πόλεις από τις διαδηλώσεις.
Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.
 Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
 Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.
 Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.