Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου για την εταιρεία Johnson & Johnson

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη56,Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1257 ΑΘΗΝΑ 18/1/2022

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ

TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS & ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494 E- mail: syndfarm@yahoo.gr

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία και το Κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της εταιρείας Johnson & Johnson, που απαγόρευσε τη συμμετοχή των εργολαβικών συναδέλφων να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο στις 10/1/2022, με τη συμμετοχή κλιμακίου της Ομοσπονδίας και του Κλαδικού Συνδικάτου.

Κάνουμε ξεκάθαρο πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις μας βρίσκουν απέναντι και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές. Η Ομοσπονδία μας και το Κλαδικό Συνδικάτο αταλάντευτα δίνουν τη μάχη, για να καταργηθεί το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων αυτών των συναδέλφων μας, για την οργάνωση τους στα σωματεία τους, επιχειρησιακά και κλαδικά. Οι εταιρείες έχουν κάθε λόγο να θέλουν να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και εργολαβικούς, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και την κερδοφορία τους. Σε τελική ανάλυση, πιο εύκολα μπορούν να διαχειριστούν εργάτες διασπασμένους, εργάτες διαφορετικών ταχυτήτων. Εμείς, όμως, που καθημερινά δουλεύουμε  στα ίδια πόστα με αυτούς τους συναδέλφους, που παράγουμε από κοινού τον πλούτο που κάνει τις εταιρείες μεγάλες, τέτοιου είδους διαχωρισμούς δεν τους δεχόμαστε.

Οι συνάδελφοι εργολαβικοί, είχαν κάθε δικαίωμα να είναι παρόντες σε μια γενική συνέλευση που αφορούσε την εργασιακή καθημερινότητα όλων, που συζητήθηκαν και παρθήκαν αποφάσεις για να την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που έγινε ξεκάθαρο πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι σε κάθε σκέψη επιβολής εργασιακής ευελιξίας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρόθεση της εταιρείας να δημιουργήσει 4η βάρδια, Σάββατο-Κυριακή. Η γενική συνέλευση, ομόφωνα, αποφάσισε πως αν η εταιρεία θελήσει να λειτουργεί σε αυτή τη βάση, να προσλάβει προσωπικό με συμβάσεις 4ης βάρδιας, αορίστου χρόνου, με τα δικαιώματα και τις απολαβές που προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση. Να μην τροποποιηθεί καμία από τις ήδη ισχύουσες συμβάσεις. Πολύ σωστά ειπώθηκε πως αυτό είναι μια ευκαιρία να μονιμοποιηθούν εργολαβικοί συνάδελφοι. Είναι σαφές πως οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοί μας είχαν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους, να μοιραστούν τις αγωνίες τους, να προβάλουν τα αιτήματά τους. Είχαν κάθε δικαίωμα να είναι εκεί γιατί είναι μέλη του Κλαδικού Συνδικάτου!

Κάνουμε σαφές πως δε θα ανεχτούμε στο μέλλον ανάλογες μεθοδεύσεις που βάζουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των εργολαβικών εργαζόμενων και του επιχειρησιακού σωματείου της Johnson & Johnson.

Απαιτούμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους ενοικιαζόμενους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.