Σχετικά με την προσπάθεια της 
φαρμακευτικής εταιρείας Uni-pharma
 να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση

Καταγγέλλουμε τη φαρμακευτική εταιρεία Uni-pharma, η οποία προσπαθεί να ποινικοποιήσει το Συνδικάτο του κλάδου και τη δράση του.

Η εταιρεία έστειλε αρχικά εξώδικο και στη συνέχεια προχώρησε σε Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων κατά του Συνδικάτου μας, κατηγορώντας το για «συκοφαντική δυσφήμιση» και απαιτώντας από αυτό, να ζητήσει «εγγράφως και δημοσίως συγγνώμη».

Ποιό είναι το «αδίκημα» μας κατά την εταιρεία;

Το γεγονός ότι το Συνδικάτο μας υποστήριξε ένα συνάδελφό μας που ξαφνικά και αδικαιολόγητα η εταιρεία Uni-pharma απέλυσε στις 31/8. Το γεγονός ότι αντιδράσαμε στην απόλυση του συναδέλφου και εκφράσαμε την αντίθεσή μας αυτή με ανακοίνωση που μοιράσαμε στους εργαζόμενους της εταιρείας και κοινοποιήσαμε, όπως κάνουμε και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, στα ΜΜΕ. Το γεγονός, τελικά, ότι πράξαμε το αυτονόητο, ως Συνδικάτο. Ότι κάναμε το καθήκον μας να υποστηρίξουμε το δικαίωμα στη δουλειά, να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες των απολύσεων, να ενημερώσουμε και να αφυπνίσουμε τους συναδέλφους μας, για να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν την όποια εργοδοτική επίθεση δέχονται.

Για ένα ταξικό Συνδικάτο σαν το δικό μας αυτό είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση και όχι φυσικά να σκεφτεί αν θα δυσαρεστηθεί ο όποιος εργοδότης. Μήπως περίμενε η εταιρεία ΓΙΟΥΝΙΦΑΡΜΑ να την «επικροτήσουμε» ή να τη «δικαιολογήσουμε» για την απόλυση του συναδέλφου;   

Ποιά είναι τα «ψεύδη» και οι «παραπλανητικές» συκοφαντίες για τα οποία μας κατηγορεί η εταιρεία;

Τα γεγονότα που ο ίδιος ο απολυμένος συνάδελφος κατήγγειλε στο Συνδικάτο. Η συγκεκριμένη απόλυση, εξάλλου, καταγγέλθηκε από το Συνδικάτο μας αλλά και από τον ίδιο το συνάδελφο στο αρμόδιο ΣΕΠΕ και έχει οριστεί η εργατική διαφορά για τις 6/10.

Τι επιδιώκει, αλήθεια, η εταιρεία Uni-pharma, με την προσπάθειά της αυτή να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να «τιμωρήσει», εκτός από το Συνδικάτο, ακόμα και τα όποια λιγοστά ΜΜΕ (π.χ. 902 portal) προβάλλουν τη δράση των Συνδικάτων και τους εργατικούς αγώνες; Μήπως να εκφοβίσει και να παραδειγματίσει τους εργαζόμενους στο δρόμο της υποταγής και της «συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις»;

Το Συνδικάτο μας μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από το χρέος του προς όλους τους συναδέλφους του κλάδου, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την οργάνωση και στήριξη των αγώνων τους απέναντι στην όποια αντεργατική πρακτική.   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share.

Comments are closed.