Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Ιούλη, 8μμ στο Σύνταγμα

Το νέο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί συνέχεια της επίθεσης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού. Προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και να κάνουν υποχρεωτικό το φακέλωμα των μελών των Συνδικάτων. Τώρα κλιμακώνουν με στόχο να βάλλουν στο γύψο τις διαδηλώσεις.

Το χουντικής έμπνευσης  νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία.
  • Επιτρέπονται συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
  • Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς.
  • Απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων. 
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού. Πέρα από το ρόλο τους στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνουν καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορούν να καθορίζουν τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση.
  • θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση. Σαν συμμετέχοντες σε κάποιο έγκλημα.
  • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε.
  • Την παράδοση των στοιχείων ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματά τους ξέρουν ότι αφού βρισκόμαστε στην αρχή νέα κρίσης θα χρειαστεί να περάσουν σκληρά μετρά, για να διασφαλιστούν τα επιχειρηματικά κέρδη. Επομένως το νέο αυτό νομοσχέδιο που έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα, έχει σαν στόχο την δημιουργία κλίματος σιγής νεκροταφείου, την στιγμή που θα παίρνουν το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο.

Το Συνδικάτο μας ξεκαθαρίζει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά. Και καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Η Διοίκηση

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.