Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών μέσα από το συλλογικό τους όργανο, την Πανελλήνιο Σύλλογο  Φαρμακαποθηκαρίων, επιμένουν στην απαίτηση τους να ανοίγουν οι επιχειρήσεις τους και το Σάββατο.  Ήδη αρκετές φαρμακαποθήκες σε επαρχία και Αθήνα όχι μόνο λειτουργούν τα Σάββατα, αλλά επιπλέον προχωρούν είτε σε μετατροπή συμβάσεων για παλιούς συναδέλφους, είτε προσλαμβάνουν νέους συναδέλφους με συμβάσεις που προβλέπουν δουλειά Δευτέρα-Σάββατο.

Το συνδικάτο και η ομοσπονδία μας έχουν όλο αυτό το διάστημα προχωρήσει σε εξορμήσεις για την ενημέρωση συνάδελφων, κλείσιμο φαρμακαποθηκών που ανοίγουν Σάββατο, προκήρυξαν απεργία σε ΠΡΟΦΑΡΜ, Παπανικολόπουλο. Έγιναν παρεμβάσεις σε δήμους που αδειοδοτούν φαρμακαποθήκες για άνοιγμα το Σάββατο, όπως και αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ΠΣΦ. Καταφέραμε τουλάχιστον στο επίπεδο της Αττικής να περιορίσουμε το φαινόμενο της καταπάτησης του ωραρίου, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, οι εργοδότες δε θα υποχωρήσουν τόσο εύκολα. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με ότι στέκεται εμπόδιο στα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους. Συμμάχους τους έχουν τις κυβερνήσεις που κάθε λίγο  ενισχύουν με νόμους το αντεργατικό οπλοστάσιο τους, δημάρχους που απλόχερα προσφέρουν την στήριξη τους υπογράφοντας ότι τα αφεντικά ζητήσουν.

Συνάδελφοι,

Είναι χρέος μας, απέναντι στη λυσσαλέα και καλά συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα μας, να αντιπαρατάξουμε την ενότητα και την καλά οργανωμένη αντίδραση μας. Κάθε φαρμακαποθήκη να γίνει εστία αγώνα και αντίστασης, ενάντια στις εργοδοτικές επιδιώξεις. 

Συγκεκριμένα:

  • Κανένας μόνος του! Πυκνώνουμε τις γραμμές του συνδικάτου. Όσοι συνάδελφοι, ιδιαίτερα οι νέοι δεν είναι γραμμένοι στο συνδικάτο να προχωρήσουν σε αιτήσεις εγγραφής.
  • Προκαλούμε γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συμμετέχουμε ενεργά, αποφασίζουμε για την κλιμάκωση των ενεργειών μας.
  • Κανείς συνάδελφος να μην υπογράψει τροποποίηση της σύμβασης του! Είναι σαν να συναινούμε στη σφαγή μας! Δεν υποκύπτουμε σε κανένα εκβιασμό!
  • Δίνουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους, που στις φαρμακαποθήκες που δουλεύουν παραβιάζεται, ή απειλείται  το οχτάωρο Δευτέρα-Παρασκευή.
  • Αντιπαλεύουμε την αντίληψη που λέει πως στο δικό μου χώρο δουλειάς όλα είναι καλά, αν η φωτιά ανάψει το πιθανότερο είναι να κάψει και το δικό μας «σπίτι».
  • Μαζί με το συνδικάτο και την ομοσπονδία δίνουμε τη μάχη για κλαδική σύμβαση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Οι εργοδότες νομίζουν ότι είναι ανίκητοι, πως μπορούν να εκβιάζουν στην κατεύθυνση της επιβολής των πιο αντιδραστικών και αντεργατικών μέτρων. Μην τους πιστεύετε! Μην υποκύπτετε! Η δουλειά μας είναι αυτή που δημιουργεί τον πλούτο, τα κέρδη και την αξία των επιχειρήσεων τους!  Αποθήκες χωρίς αφεντικά μπορούν να υπάρξουν, χωρίς εργαζόμενους όμως ποτέ!

Στην κατεύθυνση αυτή εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΥΝ.ΦΑ. καλούμε όλους τους εργαζόμενους των φαρμακαποθηκών να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα σχέδια των εργοδοτών μας. 

                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share.

Comments are closed.