Ανακοίνωση για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους της φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494 E- mail: syndfarm@yahoo.gr  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε της ΕΛΠΕΝ,

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της διοίκησης του συνδικάτου  και της διοίκησης της εταιρείας για τα προβλήματα που μας απασχολούν θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε και να σε καλέσουμε να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά απλά τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων. Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου! Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της διοίκησης της εταιρείας, ο εμβολιασμός για τους συναδέλφους της ιατρικής ενημέρωσης καθώς και των εργαζομένων που επισκέπτονται δομές υγείας «βαφτίστηκε» υποχρεωτικός, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Το Συνδικάτο μας ξεκαθαρίζει το εξής: ότι με βάση την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε από την κυβέρνηση  αυτή δεν αφορά τους εργαζόμενους του κλάδου μας.  Το συνδικάτο μας από την αρχή της πανδημίας διεκδίκησε μέτρα καθολικής προστασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου. Τασσόμαστε και αγωνιζόμαστε υπέρ ενός καθολικού προγράμματος δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και απαίτησή μας. Αντί αυτού βλέπουμε την αποθέωση της “ατομικής ευθύνης” η οποία κινείται στα πλαίσια εξαγοράς (voucher 150ευρω στους νέους) συναλλαγής, εκβιασμών, διαίρεσης των εργαζόμενων και του λαού.

Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην δουλειά όλων των εργαζόμενων του κλάδου, ανεξάρτητα από την όποια επιλογή κάνουν, έχουμε τοποθετεί ξεκάθαρα και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας τόσο στις εργοδοτικές οργανώσεις όσο και στην κυβέρνηση. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα στην εργασία για κανένα συνάδελφο μας. Αυτό το δικαίωμα το υπερασπίζουμε για όλους.

Ο νόμος Χατζηδάκη προωθεί την 10ωρη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεί “εκσυγχρονισμό” της εργασιακής ζούγκλας με βάση τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Στα ίδια πλαίσια κινείται η αξιολόγηση και οι διάφορες πλατφόρμες που πολλές εταιρείες και η δική μας τελευταία χρησιμοποιούν. Δεν λειτουργούν προς όφελος της εξέλιξης και της βελτίωσης των εργαζομένων. Αντιθέτως, αυξάνουν την εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος και την ανασφάλεια. Στόχος μας θα πρέπει να είναι ο αγώνας μας για αξιοπρεπείς μισθούς με  δικαιώματα, με αυξήσεις καθολικά για όλους τους εργαζόμενους  με βάση και τα κέρδη που παράγουμε και εν μέσω πανδημίας  είναι τεράστια.

Η παραίτηση από την δουλειά δεν είναι επιλογή αλλά αποτέλεσμα της αυξανόμενης πίεσης και εντατικοποίησης στους χώρους δουλειάς.

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς την δική μας εργασία η εταιρεία, αλλά και καμία εταιρεία, δεν θα μπορούσε να αυξήσει τους στόχους της και τα κέρδη της.

Πρωτοστατούμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε ο νόμος-τερατούργημα Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.