Ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους 1542 συναδέλφους που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου. Αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να γραφτούν και να ψηφίσουν στις εκλογές του συνδικάτου. Όλα τα μέλη, καινούργια και παλιά, που για δυο βδομάδες, έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιών, σε κάθε τόπο δουλειάς, εργοστάσια, εταιρείες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία.

Οι πρόσφατες εκλογές, βρήκαν το συνδικάτο μας σημαντικά ενισχυμένο, από 1132 ψηφίσαντες το 2016 φτάσαμε τους 1542, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στο σωματείο μας και τους συναδέλφους. Κυρίως όμως επιβεβαιώθηκε η συνεπής ταξική γραμμή του συνδικάτου μας, κόντρα στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, στο όνομα μιας μελλοντικής “ανάπτυξης”. Που θέλουν εργαζόμενους φτηνούς,” ευέλικτους”,  φοβισμένους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς σύμβαση.  Η μάχη των αρχαιρεσιών δόθηκε με όρους σύγκρουσης απέναντι σε όλους αυτούς που αμφισβητούν το δικαίωμα μας σε δουλειά με αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα μας σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, κοινωνική ασφάλιση. Σε σκληρή αντιπαράθεση με διασπαστικά σωματεία του κλάδου, που επιλέγουν να είναι ομοτράπεζοι της κυβέρνησης και των εργοδοτών στη λογική του “κοινωνικού διαλόγου” και του “κοινωνικού εταιρισμού”. Η κορυφαία στιγμή της δράσης τους ήταν η ιδιωτικοποίηση του ταμείου μας, που οδήγησε σε πετσόκομμα συντάξεων και παροχών. Θα λογοδοτήσουν για αυτό!

Απέναντι σε όλους αυτούς, κυβέρνηση, εργοδότες, συμβιβασμένους συνδικαλιστές, οι συνάδελφοι επέλεξαν θαρρετά και αποφασιστικά το δρόμο που περπατά το συνδικάτο μας, το δρόμο της ταξικής πάλης , το μοναδικό που δίνει αληθινή προοπτική και ελπίδα στη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.

Το συνδικάτο μας, πιο δυνατό, αλλά και με περισσότερες ευθύνες θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου. Σας καλεί όλους στην απεργία στις 30 Μάη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με αιτήματα:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των τριών μνημονίων
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. 
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία.                                                                                           

                                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.