Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της ΦΑΜΑΡ στην Ανθούσα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ, γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 2105232760 , φαξ 2105247494

E – mail: syndfarm@yahoo.gr

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση καταγγελία για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ Ανθούσας

Το βράδυ της Τρίτης 18 Οκτωβρίου ενημερωθήκαμε ότι έπιασε φωτιά στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ στην Ανθούσα. Σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας στο χώρο, μάθαμε ότι όλοι ήταν υγιείς και έφυγαν με ασφάλεια από το χώρο. Μετά από συνεχή επικοινωνία μάθαμε ότι οι συνάδελφοι μας της πρωινής βάρδιας χωρίς να τους ενημερώσει η εργοδοσία, πήγαν κανονικά για δουλειά χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα, μετρήσεις από τις υπηρεσίες του κράτους και να έχει διασφαλιστεί ότι μπορούν να εργαστούν. Προς τιμήν τους οι συνάδελφοι της πρωινής βάρδιας αρνήθηκαν να μπουν για δουλειά, αφού η κατάσταση ήταν ακόμα αποπνικτική και η εργοδοσία τους κράταγε στο χώρο μέχρι να πάει 7:00, οπού μετά τους άφησε να φύγουν  με την διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσουν το μεροκάματο τους.

   Η Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, έχοντας επίγνωση των ευθυνών και της βαρύνουσας σημασίας που έχουν τέτοια γεγονότα, σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα σε διάφορους κλάδους και τα περισσότερα με τραγικά αποτελέσματα, πραγματοποίησε παρέμβαση με τον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου σήμερα το πρωί στη διοίκηση της εταιρείας ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ στις εγκαταστάσεις της Ανθούσας. Παρότι για ώρα δεν τον άφηναν να μπει μέσα για να ελέγξει, ότι δεν έχουν μείνει με το ζόρι συνάδελφοι πίσω, τελικά τον άφησαν να μπει.  Στη παρέμβαση που έγινε μετά την εξέλιξη της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο χώρο της παραγωγής, καταλήχθηκε ότι  δεν θα εργαστεί καμία βάρδια, αν δεν κριθεί ο χώρος κατάλληλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους με μετρήσεις, ελέγχους . Επίσης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα με τις αναθυμιάσεις, θα καταβληθεί κανονικά το ημερομίσθιο των εργαζομένων, όπως επίσης ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλόλητα του χώρου για εργασία.

   Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Η εργοδοσία του Ομίλου  να πάρει όλα τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για εργασία.

-Να μετρηθούν τα επίπεδα καπνού και μικροσωματιδίων στο χώρο, όπως επίσης να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τα αποτελέσματα.

-Να  μεταβεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας το  αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης για αυτοψία.

-Να παρακολουθήσει το Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας τυχόν ηλεκτρολογικές βλάβες που πιθανά θα υφίσταντο και άλλοι χώροι με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Ταυτόχρονα μας έρχονται καταγγελίες ότι στη ΦΑΜΑΡ ΑΛΙΜΟΥ,  χτύπησε η πυρασφάλεια στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν λειτουργεί σε όλους τους χώρους, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου. Εδώ και τώρα η εργοδοσία να λύσει όλα τα ζητήματα Πυρασφάλειας, υγιεινής και ασφάλειας, πριν  να είναι αργά και στην ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ  θρηνήσουμε  συνάδελφο!

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά γκρεμίστηκαν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας σαν χάρτινος πύργος, ότι όλοι “είμαστε μια οικογένεια”, “θα είμαστε δίπλα σας”, “είμαστε όλοι υπάλληλοι της ίδιας εταιρείας”.

Μέσα στη λογική κόστος – όφελος, πρώτα μπήκε το όφελος της εταιρείας με οποιοδήποτε κόστος για τις ζωές μας! 

Επομένως, για έναν ακόμα λόγο, πρέπει με μεγαλύτερη ορμή να συμμετέχουμε αύριο μαζικά  στις 2ωρες στάσεις εργασίας,   σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου (Α βάρδια: 12:00 – 14:00, Β βάρδια και τμήματα με ενδιάμεσο ωράριο: 14:00 – 16:00, Γ βάρδια 22:00 – 00:00).!

 Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των εργοστασίων και εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διεκδικούμε:

5% αύξηση στον μεικτό μας μισθό από τον Ιούνιο του 2022 και 5% αύξηση στον μεικτό μας μισθό από τον Γενάρη του 2023.

-Δωροεπιταγές των 150 ευρώ για Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι

-Μονιμοποίηση των συναδέλφων μας από τα εργολαβικά γραφεία ΚΑΙ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά του ομίλου ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.

-Οι αυξήσεις και οι δωροεπιταγές να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ (μόνιμοι και εργολαβικοί), χωρίς καμία διάκριση.

  Πάμε με μεγαλύτερη ορμή για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοεμβρίου. Νεκρώνουμε τους χώρους εργασίας και βουλιάζουμε τις πόλεις της Χαλκίδας και Αθήνας στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!! Κόντρα στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΖΤΕ!!! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.