Ανακοίνωση για την προετοιμασία νόμου από την κυβέρνηση για απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας ένα χουντικό νόμο του 1971, θέλει να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα του λαού να κινητοποιείται. Δεν προέκυψε αυτή η κίνηση τώρα αλλά είναι η συνέχεια των νομοθετικών ρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, το φακέλωμα των συνδικάτων με το ηλεκτρονικό μητρώο μελών  κλπ.  Με βάση το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, δύναται η αστυνομία να απαγορεύει συγκεντρώσεις χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία είτε την δημόσια ασφάλεια είτε την απειλή της διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής με σοβαρές επιπτώσεις σε αυτούς που θα το προσπαθήσουν. 

Αυτή η προσπάθεια για απαγόρευση των διαδηλώσεων που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια είναι πάγια επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δημιουργία του κατάλληλου θετικού κλίματος και από τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ. Θέλουν να έχουν «δεμένο» το λαό και τους εργαζόμενους για να μην μπορούν να αντιδράσουν ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται αφού  βρισκόμαστε ήδη στην αρχή μιας νέας κρίσης. 

Το Συνδικάτο μας ξεκαθαρίζει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την απεργία και τις διαδηλώσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. 

Στην πράξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις ώστε  αυτός ο νόμος που επιδιώκει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να γίνει κουρελόχαρτο.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις

Η Διοίκηση

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.