Ανακοίνωση για την εκ περιτροπής εργασία στην Hellenica

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρίας Hellenica για τα μέτρα που πήρε κατά των εργαζομένων. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με την διοίκηση για να συζητήσουμε αυτοί αρνούνται.

Όπως είναι γνωστό, η  εταιρία είχε προχωρήσει  σε αναστολή της σύμβασης όλων των εργαζομένων του ομίλου, σε εργοστάσιο, γραφεία και πωλητές, βυθίζοντας τους συναδέλφους μας στην αβεβαιότητα για το ποιό θα είναι το εργασιακό τους μέλλον. Οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται με ότι συνέπειες έχει αυτό για την ίδια τους την ζωή καθώς  και των οικογενειών τους.                                               

Η ενημέρωση για αυτό το μέτρο έγινε στην πλειοψηφία των εργαζομένων της εταιρίας αιφνιδιαστικά μέσω τηλεφώνου, μετά το σχόλασμα. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της εταιρίας, αποδεικνύει στην πράξη το απάνθρωπο πρόσωπό της απέναντι στους εργαζόμενους της.  Προκειμένου  να διασφαλίσει τα κέρδη της, αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους για την αναστολή των συμβάσεων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παίρνει νέα αντεργατικά μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και καταθέτει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, φοβούμενοι ότι οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Τώρα η εταιρία κάνει χρήση της εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ανασφάλειά τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Η εργοδοσία της Hellenica, χρόνια τώρα έλεγε ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια, ότι τα συμφέροντά της εταιρίας και των εργαζομένων είναι κοινά αλλά τώρα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζομένους. Όταν όμως είχαν κέρδη από την εργασία των εργαζομένων δεν τα μοίρασαν παρά  έδιναν ψίχουλα.

Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την στάση της εταιρίας και να πάρουν την υπόθεσή  στα χέρια τους.

Να απαιτήσουν αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαν μέχρι σήμερα, να διεκδικήσουν  να μην περάσει το καθεστώς της εκ-περιτροπής εργασίας. 

Η Διοίκηση

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.