Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «e-food»

To Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της e-food που, μαζί, με τα Συνδικάτα τους, δίνουν έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας (πρακτικές που ακολουθούν και άλλοι εργοδότες).

Η εργοδοσία της e-food, αξιοποιώντας το νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη και τις συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, προσπαθεί να καταπατήσει εργασιακά  δικαιώματα. Ανακοίνωσε την μη ανανέωση των συμβάσεων τους και την μετατροπή σε “συνεργατικό μοντέλο”. Εκβιάζουν τους εργαζόμενους διανομείς με το δίλημμα άνεργος ή “συνεργάτης”. Προωθούν μια σχέση εργασίας που απαλλάσσει τον εργοδότη από  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (επιδόματα ,ασφάλιση κλπ)

Να πως εκφράζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη στην πράξη!

Και εμείς, οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο, έχουμε ζήσει τις προσπάθειες της εργοδοσίας να καταργήσει δικαιώματα, να διαλύσει ωράρια, να χτυπήσει την δράση του Συνδικάτου μας, πολλές φορές και με την προπαγάνδα «δεν είστε εργάτες αλλά συνεργάτες» και του εταιρισμού κ.α. Σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις «λύνει τα χέρια» ο νόμος έκτρωμα της κυβέρνησης.

Ο δίκαιος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στην e-food ενάντια σε παρόμοιες πρακτικές είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων μας.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα δίκαια αιτήματα τους!

Μεγαλύτερο όπλο δεν υπάρχει από τον οργανωμένο μας αγώνα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Μ’ αυτό τον θα πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, όλα τα αντεργατικά μέτρα, μέσα στους χώρους δουλειάς.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.