Έκφραση αλληλεγγύης στους απεργούς λιμενεργάτες της Cosco και στο Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς λιμενεργάτες της Cosco, και στο πραγματικό οργανωτή της πάλης τους για σύγχρονα δικαιώματα, το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Ο αγώνας τους για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας μας, όπως επίσης και των συναδέλφων στον κλάδο μας. Γι’ αυτό το λόγο, εκφράζουμε τη γνήσια και ταξική μας αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες και στις οικογένειες τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, η οποία παρατίθεται παρακάτω:

“Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης που έχει στην ιδιοκτησία της ο επιχειρηματικός όμιλος της “COSCO”, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, τη εφαρμογή των προσαυξήσεων για νυχτερινή εργασία και αργίες, την εφαρμογή των ΒΑΕ επιτέλους στο λιμάνι καθώς και τη προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των ζωών μας.

Βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μήνες τώρα αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της “COSCO” που θησαυρίζει πάνω στις δικές πλάτες, πάνω στα δικά μας κορμιά.

Μια αδιαλλαξία που ενισχύεται από τη στάση των κυβερνήσεων που ενώ βγάζουν μέσα σε λίγες ώρες παράνομες τις απεργίες μας, δεν προχωράνε σε κανένα μέτρο για την εφαρμογή των γνωματεύσεων για ΒΑΕ, της ίδια της νομοθεσίας για τη προστασία των ζωών μας και της εφαρμογής των προσαυξήσεων για νυχτερινή εργασία.

Μόλις χθες παραλίγο να θρηνήσουμε κι άλλον συνάδελφο, λίγους μήνες μετά το εργοδοτικό έγκλημα μέσα στο λιμάνι. Αποτέλεσμα των εγκληματικών ελλείψεων στα μέτρα προστασίας της Υγείας, που καιρό τώρα έχουμε επισημάνει στη εργοδοσία

Η αδιαλλαξία της “COSCO” και της DPORT για τα αυτονόητα που αφορούν τις ίδιες ζώες μας, ήδη αντιμετωπίζεται αποφασιστικά από όλους τους εργαζόμενους μέσα στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ, με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσουν. Ο αγώνας μας έχει περάσει ήδη σε νέα φάση με ένταση της επίθεσης της εργοδοσίας που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη συνολική επίθεση στο εισόδημα μας από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε ΔΕΗ, καύσιμα , Σουπερμάρκετ με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον συνάδελφοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαραίτητες καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας.

Η αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί από εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, συνδικάτα από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, μια αλληλεγγύη που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε χρειάζεται πλέον να εκφράσει και υλικά με υλικά και οικονομικά μέσα κατά τη διάρκεια της απεργιακής μας μάχης.

Υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση

ΙΒΑΝ:GR 5002604490000170200707357

Επίσης γνωστοποιούμε ότι υπάρχει χώρος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας , είδη υγιεινής , βρεφικά γάλατα και τροφές καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους.

Τηλ επικοινωνία: Τσότρας Παύλος 6939271539

Καλούμε συνδικάτα και ομοσπονδίες, απλούς εργαζόμενους όλου του κόσμου να ενισχύσουν και οικονομικά το Σωματείο μας για να συνεχίσουμε το πόλεμο που έχουν μας έχουν κηρύξει με νεκρούς και σακατεμένους ήδη εργάτες

Δίνουμε μια σκληρή μάχη, μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των εργατών.

(Πηγή: Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ/https://pamehellas.gr/somateio-ergazomenon-stin-cosco-enedep-anakoinosi-allileggyis)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποια συναδέλφισσα ή συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί τα τρόφιμα μακράς διαρκείας , είδη υγιεινής , βρεφικά γάλατα, τροφές και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους, να τα παραδίδει εκτός από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στα γραφεία του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, Χαλκοκονδύλη 56, στον 1ο όροφο, κάθε Πέμπτη 17:30-20:00 μ.μ. (τηλ. 2105232760)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COSCO!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.